🔎 Onze praktijk Mijn Portaal Ik heb spoed

8 november 2023

Zelf oogdruppelen, daar helpen we je graag bij

Vanaf 1 november 2023 is ‘oogdruppelen’ geen standaard zorgtaak meer. De thuiszorgmedewerker komt hier niet meer voor langs. Door de groeiende vraag naar thuiszorg en afnemende aantal zorgverleners hebben alle zorgorganisaties in de regio (verenigd in IedereenZorgt) samen gekeken hoe ze zorg anders kunnen inrichten. De campagne ‘zelf oogdruppelen, daar helpen we je graag bij’ is daar een van.

Oogdruppelen kan namelijk ook anders, waar je zelf het juiste moment kiest. Dankzij nieuwe hulpmiddelen die heel eenvoudig zijn in gebruik, zoals een oogdruppelbril, kun je dit zelf. Dat scheelt jouw tijd, je hoeft niet meer te wachten tot een zorgmedewerker langskomt en je kunt je ogen druppelen wanneer het jou uitkomt.

 

Krijg je oogdruppels voorgeschreven?

Dan krijg je bij de apotheek duidelijke instructies mee voor het gebruik (evt. met druppelbril). Lukt het oogdruppelen niet zelf? Dan adviseren wij om eerst iemand uit het gezin of omgeving om hulp te vragen. Mocht je om (medische) redenen zelf niet je ogen kunnen druppelen, dan blijven zorgverleners uiteraard altijd helpen.

Voor meer informatie en instructies over zelfstandig oogdruppelen, klik op onderstaande link.Ga naar iedereenzorgt.nl