🔎 Onze praktijk Mijn Portaal Ik heb spoed

16 april 2024

Regionaal Trainingscentrum: gratis trainingen, cursussen en lotgenotengroepen

Op Regionaal Trainingscentrum vind je gratis trainingen, cursussen en lotgenotengroepen voor kinderen en volwassenen die op zoek zijn naar persoonlijke groei, ondersteuning en educatie. De programma’s zijn gericht op mindfulness, psychische gezondheid, huiselijk geweld, verslaving, ouder-kindrelaties en nog veel meer. Het Regionaal Trainingscentrum is een samenwerking van Farent, MEE, Ypse, GGD Hart voor Brabant, Haspel, Novadic Kentron.

Hieronder staan enkele cursussen uitgelicht:

Trainingen voor jeugd & gezin

 • Power Kidzzz (9-12 jaar)

  Dit is een sociaal-emotionele vaardigheidstraining. Verschillende onderwerpen komen aan bod en kinderen leren zichzelf en hun emoties (beter) kennen en herkennen.

 • Rots & water (6-18 jaar)

  Heeft een kind / jongere moeite met lichamelijke en verbale zelfbeheersing? Of met weerbaarheid? Dan biedt de Rots en Water training uitkomst.

 • Peuter in zicht

  De cursus Peuter in Zicht heeft als doel het vergroten van de opvoedingsvaardigheden van opvoeders.

 • Online cursus Positief Opvoeden (Triple P)

  De online cursus Positief Opvoeden (Triple P) is een opvoedprogramma voor opvoeders. Dit programma kan thuis gevolgd worden op elk eigen gekozen moment van de dag op een computer, tablet of smartphone.

Kijk ook eens op WIsH: een preventie klassikale weerbaarheidstraining voor groep 6 die in de gemeente 's-Hertogenbosch en een aantal scholen in de regio wordt aangeboden (www.wish-weerbaarheid.nl).

Trainingen voor volwassenen

 • Slapeloosheid; Beter slapen? Doe het zelf!

  Het programma is bedoeld voor mensen die slaapproblemen hebben, hiervan overdag hinder ondervinden en zelf actief willen bijdragen aan het verminderen van de klachten.

 • Positief gezond ouder worden

  Ontdek je geheim voor een lang en gelukkig leven Positief gezond ouder worden is een cursus waarin je actief vorm geeft aan jouw eigen leven. Je staat stil bij de veranderingen die het ouder worden met zich meebrengen en hoe je daar mee om wilt gaan. Je creëert een inspirerend toekomstperspectief gericht op deze nieuwe levensfase.

 • Cursus Mindfulness

  Ervaar je aanhoudende stress klachten? Wil je de dagelijkse dingen met meer aandacht doen? Zit je regelmatig in een bepaalde flow die niet altijd lijkt te ondersteunen? Of heb je het gevoel dat je op de automatische piloot vaart en zou je wel wat vaker meer willen genieten van de dingen die je doet?

 • Voluit Leven

  De cursus “Voluit leven” is voor volwassenen die bewuster keuzes willen maken en vanuit eigen waarden en acceptatie willen gaan leven.

Kosten

Voor jou als deelnemer is deze training kosteloos, dit wordt door de gemeente vergoed. Wel kan er voor enkele groepen materiaalkosten in rekening gebracht worden aan de deelnemers. Dit staat bij de betreffende groepen vermeld.

Voor meer informatie of het bekijken van alle trainingen:Ga naar regionaaltrainingscentrum.nl